
Thailändska blåmusslor
13 februari 2025Ingredienser (4 portioner):
- 2 kg blåmusslor
- 1 msk majsolja (eller valfri matolja)
- 4 st scharlottenlök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk currypasta
- 1/2 st chili, finhackad
- 2 st limeblad
- 2 dl vitt vin
- 4 dl kokosmjölk
- 4 tsk korianderblad
- Salt
Instruktioner:
- Skrubba musslorna med en grov borste eller baksidan av en liten grönsakskniv. Skölj dem väl i rinnande vatten.
- Tag bort alla musslor som är trasiga eller som är öppna, prova att knacka på skalet om du är osäker och släng de som inte vill stänga sig.
- Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och currypasta i olja. Lägg i musslorna. Tillsätt limeblad.
- Häll på det vita vinet och låt koka under lock i 3-5 minuter. Släng musslor som inte har öppnat sig.
- Tillsätt kokosmjölken och den hackade koriandern. Koka upp och smaka eventuellt av med salt.
- Sleva upp de varma musslorna på tallrikar. Mixa såsen och häll över.