Thailändska blåmusslor

Thailändska blåmusslor

13 februari 2025

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 msk majsolja (eller valfri matolja)
  • 4 st scharlottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk currypasta
  • 1/2 st chili, finhackad
  • 2 st limeblad
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 tsk korianderblad
  • Salt

Instruktioner:

  1. Skrubba musslorna med en grov borste eller baksidan av en liten grönsakskniv. Skölj dem väl i rinnande vatten.
  2. Tag bort alla musslor som är trasiga eller som är öppna, prova att knacka på skalet om du är osäker och släng de som inte vill stänga sig.
  3. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och currypasta i olja. Lägg i musslorna. Tillsätt limeblad.
  4. Häll på det vita vinet och låt koka under lock i 3-5 minuter. Släng musslor som inte har öppnat sig.
  5. Tillsätt kokosmjölken och den hackade koriandern. Koka upp och smaka eventuellt av med salt.
  6. Sleva upp de varma musslorna på tallrikar. Mixa såsen och häll över.
← Tillbaka