Blåmusslor med fänkål

Blåmusslor med fänkål

13 februari 2025

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 scharlottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 fänkål, strimlad eller skivad
  • 2 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st timjankvistar
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Instruktioner:

  1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Är det någon som öppnat sig, knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Skiva fänkålen tunt.
  4. Fräs lök, vitlök och fänkål i smöret ca 5 minuter på låg värme tills det mjuknar.
  5. Höj värmen och tillsätt musslorna. Låt fräsa någon minut.
  6. Tillsätt vin, grädde, timjan, salt och peppar. Låt koka under lock tills musslorna öppnat sig 3–5 minuter.
  7. Till servering: Strö över persilja och servera direkt, gärna med ett gott bröd.
← Tillbaka