Klassiska Moules Marinières

Klassiska Moules Marinières

4 december 2024
  • Ingredienser (4 portioner):

    • 1 kg blåmusslor
    • 2 schalottenlökar, finhackade
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 2 dl torrt vitt vin
    • 2 msk smör
    • 2 dl vispgrädde (valfritt)
    • 1 knippe färsk persilja, finhackad
    • Salt och peppar
    • Bröd till servering (t.ex. baguette)

    Instruktioner:

    1. Rensa musslorna: Skölj blåmusslorna under kallt vatten och skrubba skalet om det behövs. Ta bort ”skägget” (de små trådarna på sidan). Släng alla öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
    2. Fräs lök och vitlök: Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och fräs tills de är mjuka men inte fått färg.
    3. Tillsätt vätskan: Häll i vitt vin och låt det koka upp.
    4. Ånga musslorna: Lägg i blåmusslorna i grytan. Täck med lock och låt dem ångas i 4–5 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Skaka grytan försiktigt då och då för att blanda runt musslorna.
    5. Avsluta med grädde och persilja: Häll i grädden (om du vill ha en krämigare sås) och koka upp kort. Smaka av med salt och peppar, och rör i persiljan.
    6. Servera direkt: Servera musslorna i djupa tallrikar med bröd vid sidan av för att suga upp såsen.
← Tillbaka